Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka nadziewane pieczarkami- Oliwii

Składniki:


  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 10 dag pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • oliwa z oliwek
  • pieprz, sól, papryka


Sposób przyrządzenia:

Jajka ugotować na twardo. Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarle. Razem dusić na oliwie ok.5 min. Dodać pieprz, sól, wyjęte żółtka z białek i majonez. Wszystko wymieszać. Włożyć łyżeczką do pustych ugotowanych białek. Z 2-óch łyżek śmietany pieprzu, papryki i odrobiny majonezu zrobić sos i polać jajka napełnione farszem.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez: edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *