Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszne zrazy z kurczaka

Składniki:

    • 50 dag mięsa z kurczaka
    • czerstwa bułka
    • 200 ml mleka
    • 1 jajko
    • 15 dag pieczarek
    • 1 cebula
    • 3 łyżeczki masła
    • tarta bułka
    • olej słonecznikowy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Zmielić mięso w maszynce. W mleku namoczyć bułkę. Wymieszać razem zmielone mięso, odciśniętą z mleka bułkę, pieprz, sól i masło. Umyte pieczarki posiekać, wymieszać z drobno posiekaną cebulą i usmażyć na patelni, przyprawić. Mięso rozdzielić na sześć części. Uformować prostokątne zrazy i nałożyć farsz z pieczarek. Następnie obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć aż do zrumienienia.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez: Edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *