Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem serem i kukurydzą

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 30 dag żółtego sera
  • 2 czerwone cebule
  • zielona sałata
  • ogórek zielony(świeży)
  • pomidor
  • puszka kukurydzy
  • 4 jajka
  • majonez
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek


Sposób przyrządzenia:

Na talerzu po kolei kłaść potarganą sałatę, posiekanego ogórka i pomidora, potem cebulę. Wszystko doprawić solą pieprzem polać oliwą. Tuńczyki osączyć z zalewy i położyć na talerzu. Jajka ugotować na twardo, po ostudzeniu, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i położyć kolejno na talerzu, następnie dodać kukurydzę z puszki. Żółty ser zetrzeć na tarce. Całość przykryć żółtym serem i polać majonezem.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez: Edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *