Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 30 dag żółtego sera
- 2 czerwone cebule
- zielona sałata
- ogórek zielony(świeży)
- pomidor
- puszka kukurydzy
- 4 jajka
- majonez
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Na talerzu po kolei kłaść potarganą sałatę, posiekanego ogórka i pomidora, potem cebulę. Wszystko doprawić solą pieprzem polać oliwą. Tuńczyki osączyć z zalewy i położyć na talerzu. Jajka ugotować na twardo, po ostudzeniu, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i położyć kolejno na talerzu, następnie dodać kukurydzę z puszki. Żółty ser zetrzeć na tarce. Całość przykryć żółtym serem i polać majonezem.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez: Edison