Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane pomidory faszerowane makaronem

Składniki:

  • 250 g makaronu kolanek
  • 200 g sera feta
  • 8 pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku

    Sposób wykonania:
    Makaron ugotować wg, przepisu na opakowaniu.
    W między czasie z pomidorów odciąć wierzchy i wyciąć pestki.
    Następnie cukinię oraz cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą i trzymać na ogniu ok. 5 min, wówczas dodać odcedzony makron i natkę pietruszki.
    Całość lekko przemieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Powstałym farszem napełnić pomidory, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 25 min.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *