Składniki:
- 250 g makaronu kolanek
- 200 g sera feta
- 8 pomidorów
- 1 cebula
- 1 cukinia
- 2 łyżki oliwy
- 1 puszka kukurydzy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- papryka w proszku
Sposób wykonania:
Makaron ugotować wg, przepisu na opakowaniu.
W między czasie z pomidorów odciąć wierzchy i wyciąć pestki.
Następnie cukinię oraz cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą i trzymać na ogniu ok. 5 min, wówczas dodać odcedzony makron i natkę pietruszki.
Całość lekko przemieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Powstałym farszem napełnić pomidory, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 25 min.Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P