Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane ziemniaczki

Składniki:

  • 250 g obranych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 50 g bułki tartej
  • 50 g serka twarogowego (może być ziołowy, grzybowy, pomidorowy- śródziemnomorski, co kto lubi)
  • 1 łyżka oleju

    Sposób wykonania:

    1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie rozgnieść z jajkiem i 2 łyżkami bułki tartej. Z otrzymanego "ciasta" ziemniaczanego wyrobić 4 kulki robiąc w nich dziurkę, którą następnie należy wypełnić serkiem i zakleić. Obtoczyć w bułce tartej. Można formować różne kształty (kulki, kwadraty, trójkąty). Na rozgrzany olej położyć ziemniaki, smażyć, aż się zarumieni skórka.
      Podawać można z kotletem sojowym albo z surówką.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Dorotę Horajecką

       

       

       

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *