Składniki:
- 4 pstrągi
- 5 dag obranych migdałów
- 1/8 l mleka
- ½ łyżeczki soli
- mąka
- 10 dag masła
- 5 dag obranych migdałów
Składniki: • 1 szkl. migdałów • 1 ½ szkl. mleka • arę kropli esencji mgłowej • 1 dag ryżu • 5 dag rodzynek • 5 dag cukru Sposób wykonania: Sparzone migdały obrać po czym je zemleć, wówczas zalać je gorącym mlekiem i trzymać na ogniu ok. 15 minut. W między czasie gotować ryż i przełożyć…
Składniki: • migdałowe słupki 25 dkg • brokuł 35 dkg • bulion warzywny 1/2 szklanki • anchois 2-3 fileciki • masło 3 łyżki • parmezan do posypania • spaghetti pełnoziarniste 1/2 opakowania Sposób przyrządzenia: Brokuł myjemy i dzielimy (na różyczki). Zalewamy to gorącym bulionem i gotujemy. Masło rozpuszczamy i obtaczamy w nim brokuły. Dodajemy podprażone…
Składniki: 50 dag winogron 5 łyżek cukru 5 dag obranych migdałów 15 dag ciemnych winogron 3 łyżki mięty 1 laska wanilii 1 szkl. śmietany kremówki 1-2 łyżeczki nalewki malinowej lub rumu Sposób wykonania:4 łyżki cukru skarmelizować w 5 łyżkach wody, wówczas dodać obrane migdały, wymieszać i powstałą masę rozsmarować na pergaminie, odstawić do ostygnięcia,W międzyczasie…