Składniki: 12 rurek cannelloni ½ op. mrożonej zupy jarzynowej ½ szkl. śmietany 5 dag starego parmezanu 3 łyżki oleju sól pieprz oregano Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po czym doprawić je do smaku. Warzywami napełnić makaronowe rurki i przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego…
Kategoria: Makarony
Makarony
Świderki z mozzarella, cukinią i papryką
by Mateusz Kusiński • • 0 Comments
Składniki: 12 op. makaronu świderki 2 kule mozzarelli 2 cukinie ½ czerwone papryki cebula 3 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy sól pieprz parmezan Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu . W miedzy czasie posiekana cebule zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać paprykę pokrojoną w paski oraz cukinie pokrojoną w plastry. Całość wymieszać i…
Makarony
Muszle ze szpinakiem
by Agnieszka Jachym • • 0 Comments
Kluski
Zlepiane kluski
by Ewa Nowak • • 0 Comments
Składniki: 12 kg mąki 3 jajka 2 żółtka białko ½ pęczka bazylii 12 pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Żółtka, jajka oraz zieleninę dokładnie zmiksować po czym dodać mąkę i dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto rozwałkować i pokroić na plastry, które posmarować białkiem i układać jeden na drugim aby się skleiły. Pokroić je na kwadraty i ugotować…
Makarony
Ravioli z twarożkiem i mozzarella
by Kaja Goździewska • • 0 Comments
Składniki: 12 kg mąki 3 jajka 2 żółtka białko ½ pęczka bazylii 12 pęczka natki pietruszki 25 dag twarożku 25 dag mozzarelli garść parmezanu cebula 3 ząbki czosnku oliwa masło pieprz listki bazyli Sposób wykonania: Posiekana cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać bazylię oraz roztarte sery. Całość dokładnie wymieszać i doprawić…