Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ravioli z twarożkiem i mozzarella

Składniki:

  • 12 kg mąki
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • białko
  • ½ pęczka bazylii
  • 12 pęczka natki pietruszki
  • 25 dag twarożku
  • 25 dag mozzarelli
  • garść parmezanu
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • masło
  • pieprz
  • listki bazyli

Sposób wykonania:

  1. Posiekana cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać bazylię oraz roztarte sery.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Następnie żółtka, jajka oraz zieleninę dokładnie zmiksować po czym dodać mąkę i dokładnie wyrobić.
    Powstałe ciasto rozwałkować i pokroić na plastry, które posmarować białkiem i układać jeden na drugim aby się skleiły.
    Pokroić je na kwadraty i ugotować w osolonej wodzie.
    Ugotowany makaron podawać polane sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *