Składniki: 40 dag makaronu penne 2 łyżki masła 20 dag sera grongonzola 2 garście orzechów włoskich Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie ser pokroić w kostkę i roztopić na rozgrzanym maśle cały czas mieszając. Wówczas ugotowany makaron odcedzić i dodać go do sera. Całość dokładnie wymiesza aby makaron równomiernie pokrył…
Kategoria: Makarony
Tagliatelle
Taglaiteelle z borowikami
by Maja Grygoruk • • 0 Comments
Składniki: 40 dag tagiatelle 3 dag suszonych borowików 3 cebule 1 łyżka masła natka pietruszki ¾ szkl. słodkiej śmietanki żółtko kieliszek białego wytrawnego wina 2 łyżki parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby moczyć w dozie całą noc. Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć kilka minut. Następnie wlać…
Cannelloni
Canelloni z farszem mięsnym
by Ewa Drelich • • 0 Comments
Składniki: 16 rurek cannelloni 35 dag mielonego mięsa cebula ząbek czosnku pomidory z puszki 25 dag sera 4 łyżki starego parmezanu 1,5 szkl mleka oregano sól pieprz Sposób wykonania: Mięso podsmażyć razem z posiekaną cebula oraz czosnkiem po czym dodać pokrojone pomidory. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Trzymać na małym ogniu kilka minut…
Makarony
Makaron w sosie marchwiowo-pomidorowym
by Urszula Kacała • • 0 Comments
Składniki: 2 marchewki 1 łyżka oliwy z oliwek 50 ml bulionu 45 dag pomidorków ½ łyżeczki miodu 5 dag makronu nitki 2 łyżeczki starego parmezanu sól pieprz kilka listków bazylii Sposób wykonania: Obrane marchewki pokroić w plasterki, które skropić oliwa po czym zalać bulionem i gotować około 5 minut. Po tym czasie dodać pomidorki pokrojone …
Makarony
Makaron z pomidorkami i rukolą
by Marzena Węgiel • • 0 Comments
Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 500 g pappardelle 1 pęczek rukoli 100 g parmezanu Sposób wykonania: Posiekany czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać obrane i pokrojone pomidorki. Wymieszać i trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodać rukolę. W…