Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Canelloni z farszem mięsnym

Składniki:

  • 16 rurek cannelloni
  • 35 dag mielonego mięsa
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • pomidory z puszki
  • 25 dag sera
  • 4 łyżki starego parmezanu
  • 1,5 szkl mleka
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso podsmażyć razem z posiekaną cebula oraz czosnkiem po czym dodać pokrojone pomidory.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Trzymać na małym ogniu kilka minut często mieszając.
    W między czasie ugotować makaron ugotować według opisu na opakowaniu, wówczas go odcedzić iw każda rurkę napełnić farszem.
    Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, oprószyć solą, pieprzem oraz oregano i polać mlekiem wymieszanym z serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *