Składniki:
- 16 rurek cannelloni
- 35 dag mielonego mięsa
- cebula
- ząbek czosnku
- pomidory z puszki
- 25 dag sera
- 4 łyżki starego parmezanu
- 1,5 szkl mleka
- oregano
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso podsmażyć razem z posiekaną cebula oraz czosnkiem po czym dodać pokrojone pomidory.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Trzymać na małym ogniu kilka minut często mieszając.
W między czasie ugotować makaron ugotować według opisu na opakowaniu, wówczas go odcedzić iw każda rurkę napełnić farszem.
Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, oprószyć solą, pieprzem oraz oregano i polać mlekiem wymieszanym z serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać około 30 minut.