Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Cannelloni

Canelloni z warzywami

Składniki: 12 rurek cannelloni ½ op. mrożonej zupy jarzynowej ½ szkl. śmietany 5 dag starego parmezanu 3 łyżki oleju sól pieprz oregano Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po czym doprawić je do smaku. Warzywami napełnić makaronowe rurki i przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego…

Canelloni z farszem mięsnym

Składniki: 16 rurek cannelloni 35 dag mielonego mięsa cebula ząbek czosnku pomidory z puszki 25 dag sera 4 łyżki starego parmezanu 1,5 szkl mleka oregano sól pieprz Sposób wykonania: Mięso podsmażyć razem z posiekaną cebula oraz czosnkiem po czym dodać pokrojone pomidory. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Trzymać na małym ogniu kilka minut…

Canalloni w sosie z mielonym

Składniki: 2 cebule 200 g pieczarek 5 łyżek bulionu 300 g mielonego mięsa 1 op. makaronu canneloni sól pieprz gałka muszkatołowa 1 l soku pomidorowego mąka Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie cebule posiekać a pieczarki pokroić w plasterki i razem z mięsem przesmażyć, wówczas zalać całość bulionem i doprawić…

Cannelloni faszerowane paluszkami krabowymi lub mięsem kraba

Składniki: 12 rurek makaronu cannelloni Farsz: 50 dkg paluszków krabowych ¾ szklanki tartego sera parmezan 1 żółtko sól, pieprz posiekane, ulubione zioła sos beszamelowy ¼ szklanki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: W dużym garnku doprowadzić do wrzenia, dodać makaron, gotować około 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić aby makaron obciekł. Przygotować farsz. Paluszki krabowe drobno…

Cannelloni w sosie

Składniki: 20 dag. pieczarek 2 cebule 5 łyżek bulionu 30 dag. mielonego mięsa opakowanie makaronu cannelloni sól pieprz gałka muszkatołowa 1 litr soku pomidorowego mąka Sposób przyrządzenia: Cebulę posiekać, pieczarki pokroić. Usmażyć z mięsem i połową cebuli. Wlać bulion i przyprawić. Makaron włożyć do wrzącej wody na 2 minuty. Wystudzić i napełnić farszem. Sok gotować…