Składniki:
- 12 rurek makaronu cannelloni
Farsz:
- 50 dkg paluszków krabowych
- ¾ szklanki tartego sera parmezan
- 1 żółtko
- sól, pieprz
- posiekane, ulubione zioła
sos beszamelowy
¼ szklanki tartego parmezanu
Sposób przyrządzenia:
W dużym garnku doprowadzić do wrzenia, dodać makaron, gotować około 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić aby makaron obciekł. Przygotować farsz. Paluszki krabowe drobno pokroić, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić rurki makaronu, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polać obficie sosem beszamelowym, posypać tartym parmezanem. Tak przygotowany makaron zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 20 minut.