Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cannelloni w sosie

Składniki:

  • 20 dag. pieczarek
  • 2 cebule
  • 5 łyżek bulionu
  • 30 dag. mielonego mięsa
  • opakowanie makaronu cannelloni
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 litr soku pomidorowego
  • mąka


Sposób przyrządzenia:

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić. Usmażyć z mięsem i połową cebuli. Wlać bulion i przyprawić. Makaron włożyć do wrzącej wody na 2 minuty. Wystudzić i napełnić farszem. Sok gotować , dodać zrumienioną cebulę, doprawić i zagęścić mąką. Do naczynia żaroodpornego wlać część sosu, ułożyć cannelloni, zalać sosem i zapiekać pod przykryciem 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *