Składniki:
- 20 dag. pieczarek
- 2 cebule
- 5 łyżek bulionu
- 30 dag. mielonego mięsa
- opakowanie makaronu cannelloni
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- 1 litr soku pomidorowego
- mąka
Sposób przyrządzenia:
Cebulę posiekać, pieczarki pokroić. Usmażyć z mięsem i połową cebuli. Wlać bulion i przyprawić. Makaron włożyć do wrzącej wody na 2 minuty. Wystudzić i napełnić farszem. Sok gotować , dodać zrumienioną cebulę, doprawić i zagęścić mąką. Do naczynia żaroodpornego wlać część sosu, ułożyć cannelloni, zalać sosem i zapiekać pod przykryciem 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.