Składniki: 40 dag tagiatelle 3 dag suszonych borowików 3 cebule 1 łyżka masła natka pietruszki ¾ szkl. słodkiej śmietanki żółtko kieliszek białego wytrawnego wina 2 łyżki parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby moczyć w dozie całą noc. Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć kilka minut. Następnie wlać…
Kategoria: Tagliatelle
Tagliatelle
Tagiatelle z sosem łososiowym
by Basia Paluszek • • 0 Comments
Składniki: 30 dag makaronu tagiatelle 20 dag łososia wędzonego 200 g śmietany sok z ½ cytryny pieprz 5 dag parmezanu łyżka oleju Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu . W między czasie łososia usmażyć na rozgrzanym oleju p czym wlać do niego śmietanę i trzymać na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Doprawić do…
Tagliatelle
Tagliatelle ze szparagami
by Paweł Słupski • • 0 Comments
Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 łyżka oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka chili 3 pomidory 7 łyżek wytrawnego białego wina garstka posiekanych liści bazylii garść natki pietruszki sól pieprz 400 g makaronu taglatelle parmezan Sposób wykonania: Szparagi obgotować prze minutę w osolonej wodzie po czym przelać ją zimną wodą i pokroić na…
Tagliatelle
Makaronu tagliatelle z łososiem
by Magda Tabaka • • 0 Comments
Składniki: 500 g makaronu tagliatelle 200 g wędzonego łososia 150 g śmietany 40 ml brandy 1 łyżka jasnego zagęszczacza do sosów ½ pęczka koperku sól biały pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie śmietanę wymieszać razem z brandy i 100 ml wody po czym doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając…
Tagliatelle
Tagliatelle z pieczarkami
by Ola Szewc • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula sól 400 g makaronu tagliatelle 2 łyżki masła 2 łyżki ostrej papryki w proszku 250 ml bulionu 125 g kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym…