Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Tagliatelle

Spaghetti – najpolularniejszy makaron z kuchni włoskiej

Taglaiteelle z borowikami

Składniki: 40 dag tagiatelle 3 dag suszonych borowików 3 cebule 1 łyżka masła natka pietruszki ¾ szkl. słodkiej śmietanki żółtko kieliszek białego wytrawnego wina 2 łyżki parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby moczyć w dozie całą noc. Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć kilka minut. Następnie wlać…

Tagiatelle z sosem łososiowym

Składniki: 30 dag makaronu tagiatelle 20 dag łososia wędzonego 200 g śmietany sok z ½ cytryny pieprz 5 dag parmezanu łyżka oleju Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu . W między czasie łososia usmażyć na rozgrzanym oleju p  czym wlać do niego śmietanę i trzymać na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Doprawić do…

Tagliatelle ze szparagami

Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 łyżka oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka chili 3 pomidory 7 łyżek wytrawnego białego wina garstka posiekanych liści bazylii garść natki pietruszki sól pieprz 400 g makaronu taglatelle parmezan Sposób wykonania: Szparagi obgotować prze minutę w osolonej wodzie po czym przelać ją zimną wodą i pokroić na…

Makaronu tagliatelle z łososiem

Składniki: 500 g makaronu tagliatelle 200 g wędzonego łososia 150 g śmietany 40 ml brandy 1 łyżka jasnego zagęszczacza do sosów ½ pęczka koperku sól biały pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie śmietanę wymieszać razem z brandy i 100 ml wody po czym doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając…

Tagliatelle z pieczarkami

Składniki: 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula sól 400 g makaronu tagliatelle 2 łyżki masła 2 łyżki ostrej papryki w proszku 250 ml bulionu 125 g kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym…