Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Taglaiteelle z borowikami

Składniki:

  • 40 dag tagiatelle
  • 3 dag suszonych borowików
  • 3 cebule
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki
  • ¾ szkl. słodkiej śmietanki
  • żółtko
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby moczyć w dozie całą noc.
    Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć kilka minut.
    Następnie wlać wino oraz 3 łyżki wody z moczenia grzybów.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę i gotować do zgęstnienia.
    Wówczas zdjąć z ognia i dodać żółtko, wymieszać.
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym polać je sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *