Składniki: 30 dkg makaronu rurki 1/3 melona kantalupa 1/3 szklanki posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki masła cukier i cynamon do smaku – opcjonalnie Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Z połowy melona usunąć nasiona, obrać ze skóry, miąższ pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać migdały i…
Tag: mięso mielone
Wieprzowina
Pulpeciki na ananasie przykryte serem
by Natalia Rejman • • 0 Comments
Składniki: plastry ananasa plastry żółtego sera ½ kg mięsa mielonego mięsa sól pieprz jajko mąka bułka tarta Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko i dodać bułkę tartą. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Uformować pulpety, które obtoczyć w mace i gotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić pulpety i każdy położyć na plasterku…
Warzywa
Pyzy z mięsem Patrycji
by Patrycja Magda • • 0 Comments
Składniki: 7 ugotowanych ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 szkl. mąki ziemniaczanej 0,5 szkl. mąki czosnek granulowany Sposób wykonania: Ugotowane ziemianki zemleć w maszynce. Potem zemleć również mięso i dodać do niego posiekaną i podsmażoną cebulkę. Doprawić granulowanym czosnkiem. Natomiast do ziemniaczanej masy wbić jajko i dodać 1obie mąki. Formować kulki, które faszerować mięsnym farszem.…
Ogórki
Ogórki faszerowane mięsem
by Celina Sobótka • • 0 Comments
Jajka
Jajka schowane w mięsie
by Karolina Lisiewicz • • 0 Comments
Składniki: 600 g mięsa mielonego 7 jajek sól pieprz bułka tarta olej Sposób wykonania: Do mięsa wbić jedno jajka a resztę ugotować na twardo. Doprawić go jeszcze sola ora pieprzem i dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować placuszki i położyć na nich ugotowane jajko. Całość zakleić formułując kule, którą obtaczamy w bułce tartej i smażymy…