Składniki: 16 rurek cannelloni 35 dag mielonego mięsa cebula ząbek czosnku pomidory z puszki 25 dag sera 4 łyżki starego parmezanu 1,5 szkl mleka oregano sól pieprz Sposób wykonania: Mięso podsmażyć razem z posiekaną cebula oraz czosnkiem po czym dodać pokrojone pomidory. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Trzymać na małym ogniu kilka minut…
Tag: mięso mielone
Pieczarki
Krokiety z kapustą i pieczarkami
by Zygmunt Zachariasz • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. mleka 25 dag mąki 2 jajka sól 0, 5 kg mięsa 25 dag pieczarek 25 dag kiszonej kapusty 3 marchewki pieprz Sposób wykonania: Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto, z którego usmażyć naleśniki. Następnie ugotowane mięso oraz marchewkę zemleć w maszynce. Natomiast kapustę ugotować, poszatkować i dodać do mięsnej…
Rosół
Rosół z klopsami wołowymi
by Jolanta Rączkowska • • 0 Comments
Indyk
Pulpety indycze
by Celina Pasierb • • 0 Comments
Składniki: ½ kg mielonego mięsa z indyka ½ szkl. bułki tartej 2 jajka 2 ząbki czosnku sól pieprz mąka przyprawa do grosa olej Sposób wykonania: Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą z wody bułkę, jajka oraz rozgnieciony czosnek. Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa. Z powstałej masy uformować…