Składniki: kurczak włoszczyzna sól pieprz cebula łyżka rodzynek natka pietruszki Sposób wykonania: Kurczaka pokroić na porcje po czym zalać je 2 l wody. Doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać obraną włoszczyznę pokrojoną na kawałki. W między czasie cebulę pokroić na cząstki, które opiec w rozgrzanym piekarniku. Do zupy dodać rodzynki oraz podpieczoną cebulę, gotować około 3…
Kategoria: Rosół
Rosół
Rosół z klopsami wołowymi
by Jolanta Rączkowska • • 0 Comments
Rosół
Królewski rosół
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wołowiny ¼ kury 15 dag cielęciny 5 dag wątróbki cielęcej 2 marchewki 1 por 1 pietruszka ½ selera 1 cebula 3 pieczarki 1 łyżka masła 1 białko sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę oraz kurę zalać 2 l wody i trzymać na ogniu około 2 godzin. W między czasie wątróbkę, warzywa i pieczarki…
Rosół
Rosół z kostkami parmezanu
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 4 łyżki stopionego masła 150 g startego parmezanu szczypta gałki muszkatołowej 150g mąki 1,5 l bulionu z kury Sposób wykonania: Do parmezanu wbić jajko, dodać maso oraz sól i gałkę muszkatową do smaku. Całość dokładnie mieszając dodając stopniowo mąkę. Następnie przełożyć masę do formy wysmarowanej tłuszczem o boku 22 cm. Wstawić do…
Rosół
Ziołowy rosół z ryżem
by Małgorzata D • • 0 Comments
Składniki: 1,25 l rosołu 250 g ryżu 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 1-2 listki szałwii 15 g masła sól 8 łyżek parmezanu Sposób wykonania: Rosół zagotować po czy wsypać do niego ryż, trzymać na ogniu ok. 15 minut. do miękkości ryżu. Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, szałwię raz masło. Doprawić do smaku solą…