Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosół z kostkami parmezanu

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki stopionego masła
  • 150 g startego parmezanu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 150g mąki
  • 1,5 l bulionu z kury

Sposób wykonania:

  1. Do parmezanu wbić jajko, dodać maso oraz sól i gałkę muszkatową do smaku.
    Całość dokładnie mieszając dodając stopniowo mąkę.
    Następnie przełożyć masę do formy wysmarowanej tłuszczem o boku 22 cm.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec ok. 1 godziny.
    W między czasie podgrzać rosół.
    Gotowy parmezan pokroić  kostkę i wrzucić do rosołu.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *