Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cebulowa Gosi

Składniki:

 

  • 1,5 kg cebuli

 

  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 1 l gorącego rosołu wołowego
  • 4 kromki zarumienionego chleba
  • 6 łyżek startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cebule posiekać i wrzucić do garna.
    Dodać posiekaną marchewkę i seler, raz oliwę.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem dość często mieszając ok. 20 minut.
    Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i nadal gotować kolejne 20 minut w trakcie dolewać stopniowo bulionu.
    Na koniec wlać cały bulion i całość jeszcze podgrzać.
    Przed podaniem posypać parmezanem oraz wrzucić grzanki pokrojone w kostkę.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *