Składniki: porcja rosołowa z kurczaka wołowina rosołowa 0,5 kg marchewka 2 szt. pietruszka 2 szt seler ¼ kapusta włoska 1/4 gł. por 1 szt grzybki mun kilka sztuk sos sojowy ciemny sól pieprz szczypiorek (najlepiej cieniutki) Sposób przyrządzenia: Przygotować wywar z porcji rosołowej i wołowiny. Gotować na wolnym ogniu przez 1 godz. (ja szumu nie…
Kategoria: Rosół
Rosół
Rosół chiński Wioli
by Wioletta Luter • • 0 Comments
Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 1 zupa chińska mrożona 10 dag makaronu ryżowego nitki(taki biały) sos sojowy przyprawa 5 smaków mąka ziemniaczana 2-3 łyżki jarzynka lub inna przyprawa tego typu olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Pierś kroimy w małą kostkę, posypujemy mąką ziemniaczaną i lekko jarzynką. Na patelnię wlewamy olej podsmażamy chwilkę ok.5-10 min. Następnie…
Rosół
Rosół po beskidzku
by Milena Białek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ziemniaków Skrzydło z indyka Włoszczyzna (marchew, pietruszka +nać, seler i por) 1 średnia cebula Świeży Lubczyk Vegeta Pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, przekroić na połówki i ugotować w oddzielnym garnku w lekko osolonej wodzie. Do garnka na rosół wrzucić skrzydło z indyka (najpierw przekroić je na zgięciu) i doprawiwszy łyżeczką Vegety…
Rosół
Rosół Grażyny
by Babciagramolka • • 0 Comments
Składniki:
-
- 1/4 kury
- 1/2 kg porcji rosołowej z indyka
- 1/2 kg wołowiny rosołowej
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1/2 pory
- cebula
- 3 ziela angielskie
- 3 liście laurowe
- 1 goździk
- 1 grzybek suszony
- 1 kostka bulionowa Knorra
- maggi w płynie
- 1 1/2 litra wody
- 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
- ugotowany makaron