Składniki:
-
- 1/4 kury
- 1/2 kg porcji rosołowej z indyka
- 1/2 kg wołowiny rosołowej
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1/2 pory
- cebula
- 3 ziela angielskie
- 3 liście laurowe
- 1 goździk
- 1 grzybek suszony
- 1 kostka bulionowa Knorra
- maggi w płynie
- 1 1/2 litra wody
- 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
- ugotowany makaron
Sposób przyrządzenia:
Mięso, jarzyny, przyprawy zalać zimną wodą. Zagotować. Zmniejszyć gaz. Gotować na małym gazie przez 1 1/2-2 godzin. Szumować. Wyjąć mięso i jarzyny. Rosół przecedzić. Doprawić maggi. Podawać z makaronem posypany zieloną pietruszką.