Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wieprzowa Grażyny

 

Składniki:

    • 1,5 kg łopatki
    • 4 cebule
    • sól, pieprz mielony, papryka mielona, majeranek
    • 4 ząbki czosnku
    • sos sojowy
    • oliwa
    • 3 liście laurowe
    • 4 ziela angielskie
    • 4 kulki jałowca
    • 4 suszone owoce głogu
    • 4 suszone owoce tarniny
    • 3 suszone grzyby
    • 3 suszone śliwki kalifornijskie
    • 1 kromka suchego piernika
    •  6 łyżek oliwy
    • 2 łyżki masła

Sposób przyrządzenia:
 Mięso natrzeć przyprawami, sosem sojowym, 2 łyżkami oliwy. Naszpikować czosnkiem. Zostawić przykryte szczelnie w lodówce na 12 godzin. W rondlu rozgrzać 4 łyżki oliwy. Obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony. Do mięsa dodać cebule pokrojone na ósemki, ziele angielskie, liście laurowe, śliwki, grzyby, tarninę, głóg. Zalać woda tak aby przykryła mięso. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem 1.5-2 godzin. Mięso wyjąć. Włożyć kromkę piernika. Rozgotować go. Sos przetrzeć przez sitko. Doprawić do smaku. Mięso pokroić w plastry. Podawać z sosem. Doskonale smakuje w zestawieniu z gruszką nadziewaną konfiturą z żurawiny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *