Składniki:
- 400 g łopatki wieprzowej
- 400 g cielęciny
- 120 g smalcu
- 200 g suchej wędzonej kiełbasy
- 1 szkl śmietany
- 1 cebula
- 1 kg kiszonej kapusty
- 5 dag papryki w proszku
- 0,5 szkl soku pomidorowego
- koperek
- cząber
- sól
Składniki: 60 dag łopatki wieprzowej 1 cebula 2 łyżki oleju 600 ml bulionu 2-3 ziemniaki 2 marchewki kawałek selera ½ główki kapusty 300 ml jasnego piwa ½ łyżki masła ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić w grubą kostkę po czym zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę.…
Składniki: 2 kg łopatki wieprzowej wraz ze skórą 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo wytopionego tłuszczu ze słoniny 2 łyżki masła 2 szklanki ciemnego piwa sól, pieprz kminek Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć. Używając ostrego, długiego noża ponacinać skórę w kwadraty. Tak przygotowane mięso natrzeć dokładnie odrobiną kminku (zgniecionego) solą i pieprzem,…
Składniki: 1 łyżeczka jarzynki do mięs 50dag.łopatki wieprzowej 2 cebule 2 łyżki smalcu 2 papryki czerwone 1 duży pomidor 1 papryczka chili 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku papryka kminek pieprz Zacierki: 3 łyżki mąki 1 jajko Sposób przyrządzenia Mięso pokroić w kostkę, oprószyć jarzynką i pozostawić na 30 min. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić…