Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron rigatoni z sosem bolognese

Składniki:

    • 1 paczka makaronu rigatoni (grube rurki)
    • 1/2 kg mięsa mielonego
    • 1 mały przecier pomidorowy
    • 4 łyżki oliwy
    • łyżeczka mielonej papryki
    • sól, pieprz mielony
    • oregano, bazylia, estragon
    • maggi w płynie lub sos sojowy
    • 15 dag żółtego sera , 1/2
    • litra wody


    Sposób przyrządzenia:
    Ugotować makaron. Odcedzić. Trzymać w cieple. Na oliwie podsmażyć na rumiano mięso. Wlać wodę Dodać przecier pomidorowy. Gotować ok. 10 minut. Doprawić ziołami, solą, pieprzem, papryką, maggi. Podawać makaron z sosem posypane utartym żółtym serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *