Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone z orzechami

 

Składniki:

  • 15 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • 20 ml oleju
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa wbić jajka, dodać posiekaną cebule, bułkę tartą, olej oraz orzechy.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
    Powstała masę wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie wyjąc mięso z lodówki i formować z niego kotleciki, które upiec na rozgrzanym grillu.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *