Składniki: 300 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek 4 rzodkiewki 2 kabanosy 200 g sera mozzarella 150 g żółtego sera pieprz Sposób wykonania: Pomidorki pokroić na cząstki, ogórki i rzodkiewki w grube plasterki, kabanosy na mniejsze kawałki a ser w kostkę. Wszystko nabijać na przemian na patyczki do szaszłyków. Oprószyć je odrobina pieprzu.
Kategoria: Ogórki
Ogórki
Ogórki faszerowane mięsem
by Celina Sobótka • • 0 Comments
Ogórki
Duszone ogórki
by Milena Mikołajczuk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ogórków zielonych ½ szklanki wody 5 dkg masła 3 dkg mąki sól sok z cytryny zielony koperek Sposób przyrządzenia: Ogórki obrać, pokroić w kostkę, zalać małą ilością wody i gotować na małym ogniu. Z masła i mąki zrobić zasmażkę , rozprowadzić wywarem z ogórków. Wymieszać z ogórkami, doprawić solą, sokiem z cytryny…
Ogórki
Faszerowane ogórki
by Łucja Pasternak • • 0 Comments
Ogórki
Ogórkowa pasta
by Laura Wojcieszak • • 0 Comments
Składniki: 1 ogórek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 3 małe papryczki kawałek konserwowego imbiru łyżka oliwy sok z 1 cytryny sól szczypta cukru Sposób wykonania: Ogórka obrać, pokroić, cebulę posiekać i całość zmiksować razem z czosnkiem, papryczkami oraz imbirem. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i wymieszać z olejem.