Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso mielone

Pieczarki faszerowane Kingi

Składniki: 10 dużych pieczarek ½ kg mięsa mielonego sól pieprz ząbek czosnku jajko bułka tarta olej Sposób wykonania: Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Naste pnie z pieczarek odciąć nóżki i kapelusze wypełnić mięsnym farszem. Posypać je Vegetą po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju…

Zupa z pulpetami

Składniki: 3 kostki rosołowe 2 cebule 1 listek laurowy 50 dag mielonego mięsa 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku ½ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka majeranku Sposób wykonania: Cebule posiekać i zeszklić ma rozgrzanej oliwie po czym wrzucić ja do wrzącego bulionu razem z listkiem laurowym. Następnie do…

Kulki ryżowe nadziewane mięsem

Składniki: 2 pomidory ½ cebuli oliwa 12 dag posiekanej wieprzowiny 25 dag mrożonego groszku sól pieprz 25 dag ryżu 3 łyżki masła 5 dag startego żółtego sera 2 jajka bułka tarta olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso oraz groszek. Dokładnie wymieszać i smażyć przez chwile po czym dodać…

Babeczki z mięsnym farszem

Składniki: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. kwaśnej śmietany ½ kostki margaryny 1 dag drożdży ½ łyżeczki soli bułka tarta Farsz: 40 dag ugotowanego mięsa z kury 1 bułka 1 cebula 1 żółtko 1 marynowana papryka 5 ogórków kiszonych 15 dag pieczarek 20 dag z żółtego sera sól pieprz Sposób wykonania: Margarynę posiekać razem z mąką,…

Gołąbki z kaszą i grzybami

  Składniki: 1 główka białej kapusty ½ kg mielonego mięsa garść suszonych grzybów woreczek kaszy gryczanej 1 jajko 1 cebula sól pieprz     Sposób wykonania: Kapustę lekko obgotować we wrzątku po czym oddzielić pojedyncze liście. Następnie ugotować grzyby, odcedzić i pokroić. W między czasie ugotować również kasze a posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju.…