Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki z kaszą i grzybami

 

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty
  • ½ kg mielonego mięsa
  • garść suszonych grzybów
  • woreczek kaszy gryczanej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kapustę lekko obgotować we wrzątku po czym oddzielić pojedyncze liście.
    Następnie ugotować grzyby, odcedzić i pokroić.
    W między czasie ugotować również kasze a posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Wszystkie składniki dodać do mięsa, wbić jajko i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstały farsz nakładać na liście kapusty i zwijać gołąbki, które udusić na rozgrzanym oleju podlewając wodą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *