Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron rurki z melonem i migdałami

Składniki:

  • 30 dkg makaronu rurki
  • 1/3 melona kantalupa
  • 1/3 szklanki posiekanych płatków migdałowych
  • 2 łyżki masła
  • cukier i cynamon do smaku – opcjonalnie

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Z połowy melona usunąć nasiona, obrać ze skóry, miąższ pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać migdały i pokrojony melon, dusić około 5 minut na małym ogniu, ewentualnie dodać cukier do smaku. Do tak przyrządzonych migdałów i melona dodać makaron, mieszając podgrzewać aż będzie odpowiednio ciepły. Przed podaniem posypać cynamonem jeśli podajemy wersję na słodko.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *