Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z melonem i papryką

Składniki:

  • 12 odwłoków krewetek tygrysich
  • ½ melona miodowego
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżka posiekanej naci kolendry lub pietruszki zależnie od upodobań
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, mielony kminek i chili – do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Melona pokroić wzdłuż na paski, miąższ oddzielić od skóry. Paprykę oczyścić pokroić w paski. W rondlu rozgrzać olej, dodać melona, smażyć 3 minuty, dodać przyprawy, wymieszać, dodać paski papryki, natkę pietruszki lub kolendry, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać krewetki, mieszając dusić kolejne 3 minuty. Skorygować smak przyprawami i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *