Składniki:
- sałata lodowa
- dojrzały zielony melon
- szynka z indyka
- orzechy włoskie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
Składniki:
Składniki: 1 dojrzały melon szynka parmeńska w plastrach Sposób przyrządzenia: Melon przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne, obrać ze skóry, a miąższ pokroić na słupki o boku około 15 ml. Każdy słupek owinąć plastrem szynki, spiąć wykałaczką, posmarować dobrą oliwą i oprószyć grubo mielonym kolorowym pieprzem. Schłodzić lekko przed podaniem.
Składniki: melon ½ szkl. wody 2 łyżki cukru 2 łyżki płynnego miodu ½ szkl. białego deserowego wina waflowe rurki listki mięty Sposób wykonania: Wodę, miód oraz cukier zagotować na małym ogniu i gdy całość zgęstnieje odstawić do ostygnięcia. W miedzy czasie z melona wydrążyć specjalną łyżeczką kulki. Resztę miąższu zmiksować z dodatkiem wina i syropu.…
Składniki: 2 szklanki pokrojonej w cienkie słupki jiacamy 2 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu melona miodowego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki posiekanej mięty szczypta otartej skórki cytrynowej 2 łyżeczki miodu Składniki: Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w salaterce, odstawić na 2 godziny do lodówki.