Składniki:
- 2 melony
- 4 gałki lodów śmietankowych
- 4 łyżeczki winiaku
- 4 wiśnie
- waflowe rurki
Składniki: 2 szklanki pokrojonej w cienkie słupki jiacamy 2 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu melona miodowego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki posiekanej mięty szczypta otartej skórki cytrynowej 2 łyżeczki miodu Składniki: Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w salaterce, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Składniki: 1 melon miodowy ½ szklanki cukru 2 łyżki posiekanych liści mięty 1 łyżeczka drobno otartej skórki z cytryny i pomarańczy szczypta mielonego anyżu jogurt waniliowy liście mięty i gwiazdki anyżu do dekoracji Sposób przyrządzenia: W małym rondlu wymieszać cukier, mielony anyż, posiekane listki mięty, otartą skórkę z cytrusów. Dodać ¾ szklanki wody, powoli gotować…
Składniki: 12 odwłoków krewetek tygrysich ½ melona miodowego 1 zielona papryka 1 łyżka posiekanej naci kolendry lub pietruszki zależnie od upodobań 2 łyżki oleju sól, pieprz, mielony kminek i chili – do smaku Sposób przyrządzenia: Melona pokroić wzdłuż na paski, miąższ oddzielić od skóry. Paprykę oczyścić pokroić w paski. W rondlu rozgrzać olej, dodać melona,…
Składniki: 1 melon kantalupa szynka Parmeńska w plastrach mieszanka sałat sos winegret Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone owoce przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne, pokroić każdą połowę wzdłuż na osiem części, odkroić miąższ od twardej skóry. Kawałki melona owinąć plastrami szynki. Salatę umyć, obsączyć, wymieszać z sosem winegret.