Składniki: 400 g wstążek 200 g łososia 200 g kwaśnej śmietany 100 ml bulionu 1 łyżeczka zagęstnika koperek 1 żółtko ½ szkl. białego wina sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie śmietanę wymieszać z bulionem po czym podgrzać na małym ogniu, wówczas cały czas mieszając dodawać łososia pokrojonego na…
Tag: łosoś
Ryby
Sum w orzechowym sosie
by Maria Woźnicka • • 0 Comments
Karp
Filet z karpia z pieczonymi ziemniakami
by Jolanta Fortuna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg podzielonego na porcje filetu z karpia lub łososia 1 kg małych, młodych ziemniaków 4 obrane ząbki czosnku mąka olej, masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie przyprawione filety rybne obtoczyć w mące, obrumienić na gorącym oleju. Ugotowane ziemniaki wymieszać z łyżką masła, dodać…
Panga
Panga marynowana z warzywami
by Franciszka Guzek • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi mąka pszenna olej roślinny marchewka pokrojona w słupki pietruszka pokrojona w słupki cebula pokrojona w pół plastry pokrojone w pół plastry, oczyszczone z nasion pomidory oczyszczona pokrojona w paski papryka sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie 1 szklanka wody ocet spirytusowy do smaku cukier do smaku…
Karp
Karp w krążkami panierowanej cebuli
by Karina Jarocka • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg podzielonego na porcje fileta z karpia lub łososia 50 dkg pokrojonej w grube plastry cebuli 50 dkg pokrojonych w plastry, ugotowanych ziemniaków mąka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Podzielone na pierścienie plastry cebuli przyprawić, obtoczyć w mące, smażyć w głębokim oleju aż się ładnie zarumienią, obsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym,…