Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z karpia z pieczonymi ziemniakami

Składniki:

  • 1 kg podzielonego na porcje filetu z karpia lub łososia
  • 1 kg małych, młodych ziemniaków
  • 4 obrane ząbki czosnku
  • mąka
  • olej, masło
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie przyprawione filety rybne obtoczyć w mące, obrumienić na gorącym oleju. Ugotowane ziemniaki wymieszać z łyżką masła, dodać czosnek. Na blasze do pieczenia ułożyć ziemniaki i porcje ryby, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C aż ziemniaki leciutko się zarumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *