Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg z koprem włoskim

Składniki:

  • 4 sprawione pstrągi lub inne ryby
  • zielone części kopru włoskiego (fankuł)
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • rozpuszczone masło

    Sposób przyrządzenia:
    Ryby dokładnie umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać boki ryby, skropić sokiem z cytryny na zewnątrz i wewnątrz, przyprawić, odstawić na 30 minut. Jamę brzuszną tak przygotowanej ryby wypełnić koprem, boki ryby posmarować masłem. Piec 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku lub na grillu, w połowie czasu obrócić. Podawać udekorowane fenkułem i pokrojoną w kliny cytryną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *