Składniki:
- 200 g wędzonego pstrąga
- 4 jajka ugotowane na twardo
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- łyżka soku z cytryny
- łyżka sosu Worcester
- 2 łyżki majonezu
Składniki:
Składniki: 2 pstrągi 2 ząbki czosnku 1 cytryna ½ pęczka natki pietruszki 1/3 szklanki oleju sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan Sposób przyrządzenia; Oczyścić i sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy. Rybę dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Do każdej ryby włożyć po kilka gałązek natki pietruszki, skropić mięso sokiem…
Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sezamu sól, pieprz olej i masło do smażenia Sos: 4 łyżki pokrojonych w kostkę owoców (mango, nektarynka, pomarańcza, awokado…) 4 łyżki jogurtu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, mielone chili do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić…
Składniki: 1 kg sprawionych pstrągów 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oliwy sól, pieprz Sos: 2 łyżki koniaku 2 szklanki białego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku goździki i tarta gałka muszkatołowa do smaku sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem,…