Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg smażony, z aromatycznym sosem podany

Składniki:

  • 1 kg sprawionych pstrągów
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

    Sos:

  • 2 łyżki koniaku
  • 2 szklanki białego wina
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • goździki i tarta gałka muszkatołowa do smaku
  • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Po 15 minutach przyprawione tuszki pstrąga otoczyć w wymieszanych mąkach. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej partiami pstrągi, odkładać na ręcznik papierowy. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać dokładnie wymieszane składniki sosu (cebulę i czosnek obrany, posiekany), gotować powoli około 30 minut, dosmaczyć solą i pieprzem. Do gotującego się sosu dodać rybę i dusić razem kolejne 15 minut. Ostrożnie wyłożyć rybę na półmisek, polać sosem, udekorować zieleniną i podawać.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Dobrosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *