Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z pstrąga

Pstrąg smażony, z aromatycznym sosem podany

Składniki: 1 kg sprawionych pstrągów 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oliwy sól, pieprz Sos: 2 łyżki koniaku 2 szklanki białego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku goździki i tarta gałka muszkatołowa do smaku sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem,…

Pasta rybna z papryką i ogórkiem

Składniki: 4 wędzone filety pstrąga 2 łodygi selera naciowego ½ czerwonej papryki 1 ogórek konserwowy 100 g gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Z ryby zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Następnie seler, paprykę i ogórka drobno pokroić, wymieszać z rybą. Dodać jeszcze śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Pstrąg Michała

Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki soku z cytryny sól 50 g mąki 80 g masła ¼ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pstrąga skropić odrobiną soku z cytryny i odstawić na 15 minut. Po tym czasie oprószyć w wewnątrz i zewnątrz solą oraz mąką. Następnie usmażyć go na większości rozgrzanego masła około 10 minut z każdej…

Pstrąg w winie

Składniki: 4 pstrągi 100 ml octu winnego 3 łyżki białego wina 1 łyżeczka soli 4 łyżki masła 4 łyżeczka kaparów Sposób wykonania: Wodę wymieszać z octem, winem oraz solą po czym doprowadzić do wrzenia. Do gotującej się wody włożyć rybę i gotować 15 minut. Po tym czasie rybę wyjąć z wywaru i przełożyć do naczynia…

Pstrąg z warzywami

Składniki: 1 cebula 1 marchewka 1 cytryna 2 listki laurowe 125 ml wytrawnego białego wina 4 pstrągi 1 łyżka soli ¼ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę, marchewkę oraz cytrynę pokroić po czym wrzucić do 2 litrów osolonej wody. Wrzucić jeszcze listek laurowy oraz wlać wino. Gotować około 30 minut. W między czasie dokładnie oczyścić…