Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg z chrzanem Henryka

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1/3 szklanki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • świeżo starty chrzan

Sposób przyrządzenia;
Oczyścić i sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy. Rybę dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Do każdej ryby włożyć po kilka gałązek natki pietruszki, skropić mięso sokiem z cytryny. Usmażyć na gorącym oleju. Przed podaniem posypać świeżo startym chrzanem i obłożyć plastrami cytryny. Tak przyrządzone pstrągi  doskonale smakują z ziemniaczanymi plackami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *