Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga marynowana z warzywami

Składniki:

  • 50 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi
  • mąka pszenna
  • olej roślinny
  • marchewka pokrojona w słupki
  • pietruszka pokrojona w słupki
  • cebula pokrojona w pół plastry
  • pokrojone w pół plastry, oczyszczone z nasion pomidory
  • oczyszczona pokrojona w paski papryka
  • sól, pieprz
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • 1 szklanka wody
  • ocet spirytusowy do smaku
  • cukier do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z pangi przyprawić, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju, odłożyć do głębokiej salaterki. W rondlu zalać wodą warzywa, dodać przyprawy, gotować aż będą odpowiednio miękkie, dodać ocet, gotować jeszcze kilka minut. Ciepłą marynatą zalać ryby w salaterce i odstawić na 3 godziny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *