Składniki: 3 duże filety z kurczaka 5 dkg sera parmezan ½ szklanki mąki 5 obranych ze skóry, drobno posiekanych migdałów ½ łyżeczki proszkowanego czosnku ½ łyżeczki ulubionych suszonych ziół 6 łyżek sosu pomidorowego – opcjonalnie 15 dkg sera mozzarella 2 łyżki tartego sera parmezan 1 jajko olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Każdy filet przekroić wzdłuż…
Tag: kotlety
Ryż
Kotlety z ryżu
by agap • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szklanki ryżu 1 cebula 1 jajko 1 czubata łyżka nasion dyni(słonecznika) 1,5 łyzki sosu sojowego 1,5 natki pietruszki 1 łyżka oleju 1,5 ząbka czosnku imbir, kolendra, sól, pieprz do smaku Panierka: 3 łyżki maki 1 łyżka otrąb pszennych 1łyzka ziaren sezamu olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ryż wypłukać , zalać wodą i ugotować.…
Kurczak
Pyszne zrazy z kurczaka
by edison • • 0 Comments
Składniki: 50 dag mięsa z kurczaka czerstwa bułka 200 ml mleka 1 jajko 15 dag pieczarek 1 cebula 3 łyżeczki masła tarta bułka olej słonecznikowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Zmielić mięso w maszynce. W mleku namoczyć bułkę. Wymieszać razem zmielone mięso, odciśniętą z mleka bułkę, pieprz, sól i masło. Umyte pieczarki posiekać, wymieszać z drobno…
Grzyby
Kotlety siekane grzybów leśnych
by Danuta • • 3 komentarze
Składniki: 1 kg świeżych grzybów leśnych 2 czerstwe bułki ½ szklanki bułki tartej 1 szklanka śmietany ½ szklanki mleka 5 łyżek oleju 2 jajka zielona pietruszka i koper sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Miąższ bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć po namoknięciu. Umyte i obsączone grzyby pokroić bardzo drobno w kostkę. Dodać przyprawy, jajka, bułkę, dokładnie…
Inne mięsa
Odgrzewane kotlety
by Renata Rybicka • • 0 Comments
Odgrzewane kotlety nie kojarzą się z niczym przyjemnym, ale zapewniam, że po wypróbowaniu tego pomysłu zmienicie zdanie. Ponadto wyglądają niezwykle efektownie. Wcześniej należy usmażyć odpowiednią liczbę kotletów (na przykład poprzedniego dnia). Polecam sznycle z filetów drobiowych, rozbite i panierowane w mące (nie w bułce tartej) i w jajku. Smażyć należy na sklarowanym maśle. Należy smażyć…