Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety siekane grzybów leśnych

Składniki:

    • 1 kg świeżych grzybów leśnych
    • 2 czerstwe bułki
    • ½ szklanki bułki tartej
    • 1 szklanka śmietany
    • ½ szklanki mleka
    • 5 łyżek oleju
    • 2 jajka
    • zielona pietruszka i koper
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Miąższ bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć po namoknięciu. Umyte i obsączone grzyby pokroić bardzo drobno w kostkę. Dodać przyprawy, jajka, bułkę, dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju do uzyskania złotego koloru. Tak przygotowane kotlety wstawić do nagrzanego piekarnika aby doszły. Podawać polane śmietaną i udekorowane zieleniną.

3 comments for “Kotlety siekane grzybów leśnych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *