Składniki:
- 1 kg świeżych grzybów leśnych
- 2 czerstwe bułki
- ½ szklanki bułki tartej
- 1 szklanka śmietany
- ½ szklanki mleka
- 5 łyżek oleju
- 2 jajka
- zielona pietruszka i koper
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Miąższ bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć po namoknięciu. Umyte i obsączone grzyby pokroić bardzo drobno w kostkę. Dodać przyprawy, jajka, bułkę, dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju do uzyskania złotego koloru. Tak przygotowane kotlety wstawić do nagrzanego piekarnika aby doszły. Podawać polane śmietaną i udekorowane zieleniną.
3 comments for “Kotlety siekane grzybów leśnych”