Składniki: 1 szczupak ½ szkl. świeżo startego chrzanu 1 marchewka 200 ml kwaśnej śmietany kawałek korzenia selera 1 pietruszka pęczek natki pietruszki 1 cebula kilkanaście ziaren pieprzu 1 liść laurowy 4 łyżki masła 1 łyżka mąki sól Sposób wykonania: Jarzyny pokroić na mniejsze kawałki po czym przełożyć je do specjalnej rynienki do gotowania ryb. Zalać…
Tag: filety rybne
Karp
Karp zapiekany z zmienikami
by Marta Bielak • • 0 Comments
Składniki: 800 g filetów z karpia 800 g ziemniaków 2 pomidory 4 zielone papryki 200 ml kwaśnej śmietany 100 g surowego wędzonego boczku 5 łyżek mąki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 100 g masła 2 cebule sól Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je odcedzić i pokroić w plastry. Następnie w filetach…
Pstrąg
Pstrąg w sosie z tokaju
by Paulina • • 0 Comments
Składniki: 800 g filetów z pstrąga 200 ml słodkiego tokaju szamordoni 2 łyżki masła kilkanaście świeżych listków estragonu sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Pstrąga oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć go na 1 łyżce rozgrzanego masła. Następnie rybę wyjąć a na tą sama patelnię wlać wino i dodać posiekany estragon. Trzymać…
Zupa rybna
Zupa rybna węgierska
by Lena Kowalczuk • • 0 Comments
Składniki: 2 kg filetów z różnych ryb słodkowodnych 4 cebule 2 pomidory 3 zielone papryki 2 ząbki czosnku 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 papryczka czereśniowa sól Sposób wykonania: Filety włożyć do kociałkowa po czym pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora oraz czosnek. Dodać jeszcze pastę, papryczkę w proszku i…
Sandacz
Sandacz w czerwonym sosie
by Ala Kruszewska • • 0 Comments
Składniki: 800 g filetów z sandacza 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 cebula 1 zielona papryka 1 pomidor 1łyżka słodkiej papryki proszku 1 szkl. bulionu rybnego 200 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia, wymieszać z papryką w proszku i postawić…