Składniki: 4 ogony langusty 4 pomidory 100 ml białego wytrawnego wina 1 pęczek natki kolendry 3 łyżki oliwy 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Posiekać czosnek oraz papryczki po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone w kostkę pomidory i trzymać na ogniu kolejną minutę.…
Tag: filety rybne
Owoce morza
Owoce morza w pomidorach
by Basia Ziętek • • 0 Comments
Ryby
Miecznik w białym winie
by Ola Aleksandrowicz • • 0 Comments
Składniki: 2 plastry miecznika 100 ml białego wytrawnego wina kilka pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1 gałązka tymianku 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Rybę oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwię. W trakcie przewracania ryby na drugi bok dodać posiekany czosnek, papryczkę oraz…
Ryby
Karmazyn w sosie
by Urszula Buczkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 karmazyn 1 pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka brązowego cukru ½ szkl. sosu sojowego 1 łyżeczka startego imbiru sok z 1 limetki 1 papryczka chili olej Sposób wykonania: Sos sojowy podgrzać z dodatkiem cukru, soku z limetki, imbiru oraz posiekanego chili. Trzymać na małym ogniu do zgęstnienia. W między czasie rybę obsmażyć na rumiano…
Ryby
Jesiotr w sosie serowym
by Gosia Sołtysiak • • 0 Comments
Składniki: 800 g filetów z jesiotra 100 g sera pleśniowego 2 łyżki masła 250 ml śmietanki kremówki sól pieprz Sposób wykonania: Śmietankę zagotować po czym dodać do niej ser pokrojony w kostkę. Trzymać na ogniu, aż ser się rozpuści. W między czasie filety oprószone solą oraz pieprzem obsmażyć na rozgrzanym maśle. Podawać je polane serowym…

