Składniki: 60 dag śledzi ¾ szkl. mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka musztardy cebula natka pietruszki ½ szkl. oleju ikra i mlecz śledzi sól Sposób wykonania: Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. W między czasie mlecz z ikrą rozetrzeć, dodać jogurt, musztardę, posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Następnie filety osuszyć…
Tag: filety rybne
Śledzie
Śledzie smażone w winnym cieście
by Paulina Skibińska • • 0 Comments
Składniki: 8 świeżych śledzi 4 jajka 6 łyżek mąki 1 szkl. białego wina 5 łyżek oleju 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć je w mące. Następnie wino wymieszać z jajkami, posiekaną natką pietruszki oraz mąką Śledzie zanurzać w powstałym cieście i smażyć je na…
Śledzie
Śledzie smażone na złoto
by Ewa Gruszczyńska • • 0 Comments
Panga
Aromatyczny, pieczony filet z pangi lub tilapii
by Iwona Podgórna • • 0 Comments

Składniki: 1,5 kg filetów z pangi lub tilapii 0,5 szklanki musztardy 1,5 szklanki majonezu tymianek, oregano, bazylia, koperek – do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Majonez, musztardę i zioła zmiksować. Porcje ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową posmarowaną olejem, obficie polać przygotowanym wcześniej sosem. Piec w temperaturze…
Dorsz
Dorsz z warzywami po francusku
by Kaja Pluta • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z dorsza 2 łyżki soku z cytryny 8 pomidorów 60 dag szalotek 2 pęczki natki pietruszki 4 łyżki masła 2 łyżeczki suszonego czosnku płatkach 200 ml białego wytrawnego wina 20 dag śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Filety przekroić wzdłuż na pół po czym skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz…

