Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny, pieczony filet z pangi lub tilapii

Składniki:

  • 1,5 kg filetów z pangi lub tilapii
  • 0,5 szklanki musztardy
  • 1,5 szklanki majonezu
  • tymianek, oregano, bazylia, koperek – do smaku


Sposób przyrządzenia:

Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Majonez, musztardę i zioła zmiksować. Porcje ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową posmarowaną olejem, obficie polać przygotowanym wcześniej sosem. Piec w temperaturze 190 stopni C przez około 30 minut. Podawać z białym pieczywem lub frytkami. Znakomicie smakuje też na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *