Składniki:
- 30 dag filetów rybnych
- 1 marchewka
- 1 seler
- 1 pietruszka
- kawek pora
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- vegeta
Składniki: 500 g filecików rybnych 3 marchewki 1 pietruszka ½ selera ½ czerwonej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek kawałek skórki z pomarańczy 1 liść laurowy sól pieprz posiekany koperek Sposób wykonania: Cebulę i czosnek posiekać, seler, marchewkę i pietruszkę pokroić w słupki a paprykę w paski. Całość przesmażyć na…
Składniki: 30 dkg filetów z karpia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 białko jajka 3 szklanki bulionu rybnego odrobina tartego imbiru pokrojona grubo natka pietruszki sól, biały pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Umytą rybę podzielić na porcje, przyprawić, oprószyć mąką ziemniaczaną, zanurzyć w lekko zmiksowanym białku. Do bulionu rybnego dodać imbir i przyprawy, doprowadzić do…
Składniki: 1 kg filetów z pangi, tilapii lub karpia 1 szklanka śmietany 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera por biała część 1 kostka rosołowa 4 łyżki masła 2 łyżki mąki ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz do smaku garść rodzynek Sposób przyrządzenia: Filety ryby oprószyć solą i odstawić w chłodne miejsce. Warzywa oczyścić, umyć i…