Składniki:
- • 1 kg rybnych płatów z pangi lub tilapii
• 2-3 średnie cebule
• ½ szklanki białego wytrawnego wina
• ½ kg mrożonego szpinaku
• 6 łyżek oliwy
• sól, pieprz do smaku
• różyczki ugotowanego brokuła
Sposób wykonania:
Filety myjemy i osączamy na papierowym ręczniku, kroimy w 3 centymetrowe paski. W dużym rondlu podsmażamy obrana, pokrojoną w kosteczkę cebulę, na złocisty kolor. Dodajemy paski filetów rybnych i zalewamy wodą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 10-15 minut. Dodajemy rozmrożony szpinak i zagotowujemy około 5 minut. Na końcu dodajemy wino. Podajemy gorącą na talerzu zupę, udekorowaną różyczkami brokuła. Dobrze smakuje z grzankami.