Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z papryką i koperkiem

Składniki:

  • 500 g filecików rybnych
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • ½ czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kawałek skórki z pomarańczy
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • posiekany koperek

    Sposób wykonania:

    Cebulę i czosnek posiekać, seler, marchewkę i pietruszkę pokroić w słupki a paprykę w paski.
    Całość przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas wlać 1,5 l wody.
    Wrzucić listek laurowym skórkę pomarańczy oraz kawałki ryby.
    Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości wszystkich składników.
    Przed podaniem wyjąć listek laurowy i skórkę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *